ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Colpo grosso με πολυτελείς βίλες σε ελληνικά θέρετρα

12:27 - 06 Σεπ 2013 | Φορολογία
Colpo grosso με πολυτελείς βίλες σε ελληνικά θέρετρα, οι οποίες ενοικιάζονται σε ιλιγγιώδη ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα χωρίς να δηλώνεται ούτε ευρώ στην εφορία, προκύπτει από σχετικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί πάνω από 3.000 ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις παράνομων εκμισθώσεων, κυρίως από ξένους.

Οι περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Πάτμο και Κεφαλλονιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που υποστηρίζει ότι σε πολλές περιπτώσεις μαζί με το σπίτι "ενοικιάζεται" και το προσωπικό που το συντηρεί, χωρίς να δηλώνονται και χωρίς εργοδοτικές εισφορές.

Το Έθνος αναφέρει ότι οι συναλλαγές αυτές γίνονται από το Διαδίκτυο, ενώ οι ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών τα διαφημίζουν με αγγελίες σε ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες - ακόμη και ως ξενοδοχειακά καταλύματα.

Οι μισθώσεις κυμαίνονται από 300 ως και 10.000 ευρώ την ημέρα. Στέλεχος του ΣΔΟΕ που μίλησε στο Έθνος αναφέρει ότι στην πλειοψηφία τους είναι χρήματα που δεν φορολογούνται.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 06 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.