ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταλαιπωρίας συνέχεια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

09:12 - 02 Ιαν 2014 | Φορολογία
Μετά τις ατελείωτες ουρές στις εφορίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που οδήγησαν στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (έως και αύριο, Παρασκευή), νέα ταλαιπωρία υφίστανται οι φορολογούμενοι, καθώς το πρωί της Πέμπτης το σύστημα taxis βγήκε εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη τεχνική αναβάθμιση.

Το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει τους πολίτες στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως τα τέλη δεν καταβάλλονται στις εφορίες. Η ηλεκτρονική εφαρμογή της εφορίας για την εκτύπωση των τελών λειτουργεί και άρα οι φορολογούμενοι μπορούν με το αποδεικτικό αυτό να πηγαίνουν στις τράπεζες και να πληρώνουν τα τέλη, χωρίς πρόστιμο.

Ωστόσο, δεν λειτουργεί η εφαρμογή για την επιστροφή πινακίδων οχημάτων που έχουν κατατεθεί το περασμένο διάστημα, με ταυτόχρονη καταβολή τελών για το 2014, όπως είχε ανακοινωθεί. Έτσι, οι πολίτες που έχουν πάει στις εφορίες και ζητούν να πάρουν τις πινακίδες πίσω δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς το taxis δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι έφοροι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε χειρόγραφες πράξεις, καθώς το σύστημα είναι πλήρως μηχανογραφημένο.

Από την πλευρά του, ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή στους προϊσταμένους εφοριών να προχωρήσουν κατ' εξαίρεση σε χειρόγραφες πράξεις.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας δεν αφορά την παράδοση πινακίδων οχημάτων. Έτσι, εκείνοι που θα ήθελαν να παραδόσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά δεν το έπραξαν έως το τέλος του έτους, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Ανοιχτές οι εφορίες για συγκεκριμένες συναλλαγές

Ανοιχτές θα είναι τελικά σήμερα και αύριο, 2 και 3 Ιανουαρίου, οι εφορίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστές.

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης οι έκτακτες συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω συναλλαγών οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε μίας, θα έχουν ορίσει 3-5 υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 02 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.