ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται έκπτωση σε κενά και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

21:02 - 01 Σεπ 2014 | Φορολογία
ΕΝΦΙΑ: Έρχεται έκπτωση σε κενά και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Την Παρασκευή θα κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης.

Αυτές τις δηλώσεις έκανε ο κ. Χαρδούβελης μετά τη νέα σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τριμερή που ξεκινά την Τρίτη στο Παρίσι.

Η διάταξη που θα προβλέψει την έκπτωση φόρου στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα είναι τμήμα των διατάξεων που θα κατατεθούν στη Βουλή για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εξώφθαλμες αδικίες και τα υπέρογκα βάρη που προσθέτει στην ήδη υπερφορολογημένη ακίνητη περιουσία.  

Το ποσοστό της έκπτωσης εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 20%. 

Ενδεχομένως, θα προβλέπονται  και κριτήρια για τους δικαιούχους της έκπτωσης, όπως για παράδειγμα τα εισοδηματικά, αλλά και το πόσο χρονικό διάστημα το ακίνητο είναι ξενοίκιαστο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι δόσεις εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ θα είναι σε έξι (με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 10 ευρώ).Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τέλος, εκτιμάται ότι Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί έως και πάνω από 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, σε 4.000 οικισμούς που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 600.000 ιδιοκτήτες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 01 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.