ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ: 7/10 Έλληνες αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους

23:00 - 07 Ιουν 2016 | Φορολογία
ΕΒΕΑ: 7/10 Έλληνες αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους
Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους φέτος, σύμφωνα με τα ευρήματα ποσοτικής έρευνας του ΕΒΕΑ.

Το 89% θεωρεί πως τα νέα μέτρα σε φορολογικό και Ασφαλιστικό θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, με το 78% μάλιστα να εκτιμά ότι θα χρειασθούν και επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Απαισιόδοξοι παραμένουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες για την πορεία και τις προοπτικές τόσο της ελληνικής οικονομίας, όσο και της τσέπης τους.

Επιτακτική η ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν νέα πνοή στην αγορά, επαναλαμβάνει το ΕΒΕΑ, σχολιάζοντας τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας.

«Και από την τελευταία έρευνα του επιμελητηρίου διαφάνηκε ότι το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά» δήλωσε ο Κων.Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, δίνοντας την έρευνα στην δημοσιότητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη για το 2016 ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ. Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.