ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκστρατεία ελέγχων σε θάλασσα και ξηρά από την ΑΑΔΕ

08:37 - 08 Αυγ 2017 | Φορολογία
Εκστρατεία ελέγχων σε θάλασσα και ξηρά από την ΑΑΔΕ
Στην προσπάθεια για φορολογική συμμόρφωση των τουριστικών περιοχών εστιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, επισκέφθηκε την Κρήτη, τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας, με στόχο να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο πλαίσιο της εργασίας των εφοριακών.

Ο διοικητής μίλησε με τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τους προέτρεψε να τηρούν απόλυτα, όλα όσα κατά τους ελέγχους τους προστατεύουν από ανάρμοστες συμπεριφορές ελεγχομένων. Ο ίδιος ζήτησε να υπάρχει ευγενική συμπεριφορά από τους ελεγκτές αλλά και να προσέχουν για την σωματική τους ακεραιότητα. Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στα Χανιά με τραυματισμό υπαλλήλου. Παράλληλα, σε συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα εντείνεται η προσπάθεια της ΑΑΔΕ για εντοπισμό και αποτροπή των παράνομων ναυλώσεων σκαφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στον τομέα αυτό όπου τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι υψηλά, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί σημαντικές επιτυχίες.

 

Επίσης έχουν επιβληθεί 48ωρα λουκέτα σε σειρά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τις τελευταίες μέρες. Στη δαγκάνα της ΑΑΔΕ έπεσε ψαροταβέρνα στην Ίο (στον Μυλοπότα), κατάστημα με τουριστικά είδη στη Σύρο, εστιατόριο στην Περίσσα της Σαντορίνης, δύο εστιατόρια στην Πάρο, λούνα- παρκ στην Καλαμαριά, καφέ- μπαρ στη Νικήτη Χαλκιδικής, σεστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας και δύο beach- bar στη Νέα Πέραμο Χαλκιδικής.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.