ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογική ασφυξία-Εκτίναξη των απλήρωτων φόρων τον Ιούλιο!

17:34 - 11 Σεπ 2017 | Φορολογία
Φορολογική ασφυξία-Εκτίναξη των απλήρωτων φόρων τον Ιούλιο!
Εκτίναξη απλήρωτων οφειλών ιδιωτών προς το δημόσιο σημειώθηκε και τον Ιούλιο. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν σημαντικά για ένα ακόμη μήνα, ενώ ο εισπρακτικός μηχανισμός συνέχισε με αμείωτη ένταση τις κατασχέσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) απλήρωτες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα με το πλήθος των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να αυξάνεται κατά 172.704 από τον Ιούνιο στον Ιούλιο.

Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 7,483 δισ. ευρώ έναντι 5,475 δισ. ευρώ ενώ εάν εξαιρεθούν τα μη φορολογικά έσοδα τα οποία έμειναν στο βερεσέ η αύξηση περιορίζεται κατά τι αλλά παραμένει εφιαλτική.

Απλήρωτοι φόροι από την αρχή της χρονιάς έχουν μείνει 5,723 δισ. ευρώ ενώ μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου το άλμα προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ  (από 4,282 δισ. ευρώ σε 5,723 δισ. ευρώ).

Η φορολογική κόπωση είναι δεδομένη και φυσικά έχει αντίκτυπο στον προϋπολογισμό.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και γι` αυτό παρατηρείται σημαντική υστέρηση εσόδων, σε σχέση με το στόχο.

Για την ώρα, πάντως και με βάση τις εκτιμήσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ, παραμένει εφικτός.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 11 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.