ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποια θέση κατατάσσει τις ελληνικές φορολογικές επιβαρύνσεις ο ΟΟΣΑ;

09:00 - 06 Νοε 2017 | Φορολογία
Σε ποια θέση κατατάσσει τις ελληνικές φορολογικές επιβαρύνσεις ο ΟΟΣΑ;
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ η Ελλάδα κατατάσσεται πολύ πάνω από το μέσο όρο σε ότι αφορά τις επιβαρύνσεις στη φορολογία του εισοδήματος, αλλά και τις φορολογικές επιβαρύνσεις που δέχονται οι πολίτες για ασφαλιστική κάλυψη. Συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση ανάμεσα σε 35 χώρες του κόσμου.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα εισοδήματα και οι φορολογικές επιβαρύνσεις για κοινωνική ασφάλιση αποτελούν εδώ και δεκαετίες την “καυτή πατάτα” των ελληνικών κυβερνήσεων. Η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από τον εφιάλτη της υπερφορολόγησης με τους εισοδηματικούς φόρους αλλά και τους έμμεσους φόρους, τα τελευταία χρόνια, να κάνουν “πρωταθλητισμό”.

Στην Ελλάδα η μέση φορολογία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν χαμηλότερους φόρους συγκριτικά με τη χώρα μας, αλλά εν γένει υψηλότερα εισοδήματα. Ο ΟΟΣΑ παρουσιάζει συγκριτικά τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τα άτομα που δεν έχουν παιδιά (και άρα κάποια φορολογική ελάφρυνση) και λαμβάνουν το μέσο μισθό για τη χώρα τους.

diagrammataki

Επίσης η Ελλάδα ξεπερνάει το 1% σε ότι αφορά τις μεταβολές στις φορολογικές επιβαρύνσεις το 2017.

diagrammataki2

Διαβάστε αναλυτικότερα την έκθεση (στα αγγλικά) στο συνημμένο

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 06 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.