ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ανάγκη για μείωση της φορολογίας επισημαίνουν έλληνες επιχειρηματίες

10:30 - 27 Φεβ 2018 | Φορολογία
Την ανάγκη για μείωση της φορολογίας επισημαίνουν έλληνες επιχειρηματίες
Την ανάγκη για άμεση και δραστική μείωση της υπερβολικής φορολογίας που έχει επιβληθεί στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα γενικότερα ανέδειξε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του προεδρείου της στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των συναντήσεών της με την πλειονότητα των κομμάτων της ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής και τη Συνομοσπονδία Ενώσεων Εργοδοτών Γερμανίας (BDA).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πραγματοποιήθηκαν καίριες συναντήσεις με τους Bernd Westphal, εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας SPD για τις Οικονομικές Υποθέσεις και την Ενέργεια, Michael Theurer, αναπληρωτή πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας FDP για τις Οικονομικές Υποθέσεις και την Εργασία, Dr. Peter Ramsauer, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Bundestag (CSU), Joachim Pfeiffer, εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU / CSU για τις Οικονομικές Υποθέσεις και την Ενέργεια, Klaus Ernst, αναπληρωτή πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκπρόσωπο Οικονομικών Υποθέσεων (The Left) του Βερολίνου και Steffen Kampeter, διευθύνοντα σύμβουλο των Αποστολών της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργοδοτών Γερμανίας (BDA).

Στόχος της επίσκεψης της ΕΕΝΕ, καθώς και των επόμενων ταξιδιών εργασίας που θα ακολουθήσουν στη γαλλική Βουλή όσο και στο Βερολίνο εκ νέου, είναι να διευρυνθεί η πληροφόρηση των κυριότερων ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας σχετικά με τη δομή, την πρόοδο και δυναμική της ελληνικής οικονομίας, από καθαρή επιχειρηματική άποψη. Παράλληλα, το προεδρείο της ΕΕΝΕ καταθέτει και αναλύει τις προτάσεις της Ένωσης για στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν σε γρηγορότερη ανάπτυξη με βιώσιμους όρους – με άρμα την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Ειδικότερα, έμφαση δόθηκε στην άμεση και δραστική μείωση της υπερβολικής φορολογίας για τα νομικά πρόσωπα, είτε με τη μείωση των απαιτούμενων πλεονασμάτων προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία με φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, είτε μέσω της εισαγωγής καινούργιου οριακού φόρου 10% στο επιπλέον παραγόμενο εισόδημα από το 2018 και μετά, καθώς επίσης και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την επιπλέον μισθολογική δαπάνη μισθών από τα νομικά πρόσωπα. Οι τελευταίες προτάσεις αποτελούν πάγια θέση της ΕΕΝΕ τα τελευταία 5 χρόνια, με απώτερο σκοπό τη μείωση της φορολογίας χωρίς να υπάρξει ρίσκο μείωσης των φορολογικών εσόδων.

Την ΕΕΝΕ, στη δεύτερη αυτή -μετά την Ουάσιγκτον- προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του ρόλου της, εκπροσώπησαν ο α΄ αντιπρόεδρος, Κρίστιαν Χατζημηνάς και ο Αρμόδιος Γιαννίδης, οι οποίοι ηγήθηκαν της αποστολής στο Βερολίνο για την προώθηση των θέσεων της Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.