ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΑΔΕ: Εξετάζει μπλόκο κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες σε ρύθμιση

08:53 - 04 Απρ 2018 | Φορολογία
ΑΑΔΕ: Εξετάζει μπλόκο κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες σε ρύθμιση
Ανάσα σε εκατομμύρια φορολογούμενους που τους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις προωθεί η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες, με σκοπό την μερική άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ως προς τους όρους.

Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μέχρι στιγμής είναι ο συμψηφισμός των ποσών που καταβάλλει κάθε μήνα ο οφειλέτης στο πλαίσιο της ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης που έχει πραγματοποιήσει με τα ποσά που κατάσχονται από τον τραπεζικό λογαριασμό και αποδίδονται από την τράπεζα στο δημόσιο ταμείο.

Έτσι τα ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών δεν θα κατάσχονται στο σύνολό τους, αλλά μερικώς, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους έναντι της Εφορίας.

Με το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα οι οφειλέτες δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις, αφού πρέπει να ρυθμίζουν σε δόσεις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις την στιγμή που οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι υπό κατάσχεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 04 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.