ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς να επιλέξουν καλοκαιρινό προορισμό

14:47 - 18 Απρ 2018 | Φορολογία
Η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς να επιλέξουν καλοκαιρινό προορισμό
Εξόρμηση στα νησιά για φοροελέγχους προετοιμάζει η ΑΑΔΕ, με τον Διοικητή της, Γιώργο Πιτσιλή, να εκδίδει εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι εφοριακοί καλούνται να επιλέξουν τον καλοκαιρινό τους προορισμό.

Οι εφοριακοί έχουν διορία έως 4 Μαΐου να δηλώσουν σε ποια υπηρεσία θέλουν να αποσπαστούν, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό κατά την τουριστική περίοδο (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) οι Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Αποκάλυψη εισοδημάτων με... εκπτώσεις

Με την ίδια εγκύκλιο, η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί και την νέα διάταξη η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή και ουσιαστικά επεκτείνει στο διηνεκές την εθελοντική αποκάλυψη κρυφώς εισοδημάτων, αφού ορίζει πως όσοι σπεύσουν πριν εκδοθεί σε βάρος τους η πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου -ακόμα και αν έχει ξεκινήσει να τους γίνεται έλεγχος- να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία για εισοδήματα που έχουν αποκρύψει, θα γλιτώσουν με έκπτωση σε πρόσθετους φόρους και πρόστιμα κατά 40%, μειώνοντάς τα στο 60%.

Με βάση τη σχετική εγκύκλιο, οι φορολογούμενοι με την εντολή ελέγχου θα λάβουν μια επιστολή από τον προϊστάμενο της ελεγκτικής υπηρεσίας με την οποία θα ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις για τις οποίες ελέγχονται μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα πετύχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.