ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ασφαλιστικό την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο

09:33 - 27 Νοε 2019 | Φορολογία
Το ασφαλιστικό την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο
Ο εκσυγχρονισμός του ασφαλιστικού συστήματος είναι στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και την Πέμπτη θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η βασική δομή του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο «CEO Initiative Forum», το οποίο διοργάνωσε το Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, το νέο σύστημα θα είναι εξαιρετικά μακροσκοπικό. Δηλαδή αφενός θα προσπαθεί διαρθρωτικά να εκσυγχρονίσει τις δομές συνολικά του συστήματος και αφετέρου θα δημιουργήσει ένα απλό σαφές και ενιαίο πλαίσιο κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα είναι δίκαιο και θα αποσυνδέει την κοινωνική ασφάλιση από το εισόδημα το οποίο θα παράγεται.

«Η ελπίδα μας είναι ότι το τρίπτυχο, περιβάλλον, κοινωνική πρόνοια και παιδεία θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή κοινωνικής συνοχής και βιωσιμότητας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διαλόγου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και συγκεκριμένα είπε ότι η πρώτη μεγάλη πολιτική έχει να κάνει με το περιβάλλον «το οποίο ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως μείζονα διακύβευση σε ό,τι αφορά τις επόμενες γενεές και έχει αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για το ζήτημα».

Το δεύτερο είναι ο εκσυγχρονισμός του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο έχει να κάνει με την κοινωνική συνοχή και σημείωσε ότι η τρίτη πολιτική στόχευση της κυβέρνησης αφορά στην παιδεία. «Στην οποία θα επενδύσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση» όπως σημείωσε και συνέχισε: «στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην αυτονομία των πανεπιστημίων και θα δημιουργήσει νέες δομές στην αξιολόγηση και βεβαίως να πω με μεγάλη χαρά ότι ήδη έχει καλλιεργηθεί κουλτούρα εξωστρέφειας στην εκπαίδευσή μας. Είχαμε την ίδρυση του πρώτου ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στην Ελλάδα στη Φιλοσοφική Σχολή, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών».

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 27 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.