ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φορολογικές... ανάσες που φέρνει το 2020

11:25 - 28 Δεκ 2019 | Φορολογία
Οι φορολογικές... ανάσες που φέρνει το 2020
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το 2020 είναι έτος φορολεαφρύνσεων για αρκετές κατηγορίες Ελλήνων πολιτών.

Συνολικά έχουν εξαγγελθεί δεκαέξι μειώσεις φόρων και άλλου είδους ελαφρύνσεις, που αναμένεται να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με τη νέα φορολογική κλίμακα, μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής από 22 στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, ενώ μειώνονται και οι επόμενοι φορολογικοί συντελεστές κατά μια μονάδα. Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν μικρές ή μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τους από την Πρωτοχρονιά. 

Για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ άλλων μειώνεται η φορολογία των κερδών απο 28 σε 24%, η φορολογία στα μερίσματα από 10 σε 5% και δίνονται κίνητρα για την μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα. 

Στις ελαφρύνσεις των ακινήτων περιλαμβάνεται η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ακόμη, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για αναπήρους και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ πολυτέκνων. 

Διευκόλυνση για τους οφειλέτες συνιστά τέλος και η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 ή 48 δόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.