ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

14:27 - 30 Δεκ 2019 | Φορολογία
Παράταση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση έως τα μέσα Ιανουαρίου για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αποφάσισε να δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Όπως είχαμε προαναγγείλλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να δώσει παράταση στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που για μια ακόμη χρονιά άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα παράπονα με το κλείσιμο του έτους και για να αντέξει το σύστημα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση τόσο για την πληρωμή των τελών όσο και για την κατάθεση των πινακίδων προκειμένου να αποφευχθούν και οι ουρές στις Δ.Ο.Υ.

Παρόμοια παράταση, μέχρι, δηλαδή, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, δόθηκε και για την κατάθεση πινακίδων - ο επίσημος όρος είναι «εκούσια θέση σε ακίνησα του οχήματος» - για όσους θέλουν να αποφύγουν τα τέλη 2020.

Όπως ξεκαθαρίζουν από το υπ. Οικονομικών δεν θα δοθεί άλλη παράταση. "Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται
εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο", υπογραμμίζουν.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.