ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φορολοταρίες γίνονται πιο... δελεαστικές- Το σχέδιο της ΑΑΔΕ

16:10 - 14 Φεβ 2020 | Φορολογία
Οι φορολοταρίες γίνονται πιο... δελεαστικές- Το σχέδιο της ΑΑΔΕ
Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα της φορολοταρίας προωθεί η ΑΑΔΕ προκειμένου να τις κάνει πιο ελκυστικές στους πολίτες και να ενισχύσει έτσι κατ' επέκταση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Οι αλλαγές έχουν ήδη προαναγγελθεί και αρχίζουν να παίρνουν μορφή.

Όπως τονίζουν από την ΑΑΔΕ το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ είναι μικρό, δίνεται κάθε μήνα σε λίγους μόλις 1.000 φορολογούμενους σε σύνολο 9 εκατ. φυσικών προσώπων και έτσι δεν δελεάζονται οι φορολογούμενοι πολίτες για να πληρώνουν με κάρτες.

Η νέα μορφή της φορολοταρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει μεγαλύτερα έπαθλα, λιγότερους τυχερούς και εβδομαδιαίες κληρώσεις αντί μηνιαίων.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:

– Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία όμως θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς. Σήμερα 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Εξετάζεται οι τυχεροί να είναι πολύ λιγότεροι και όποιος κερδίσει να λαμβάνει ένα ποσό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή του. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να κληρώνονται 100 υπερτυχεροί που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 10.000 ευρώ.

– Οι κληρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, μια φορά τον χρόνο, πιθανόν την Πρωτοχρονιά να διενεργείται μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

– Να πραγματοποιείται επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορολοταρίας που θα ξεδιπλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– Να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως αυτοκίνητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.