ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικές δηλώσεις: Στο «τραπέζι» παράταση και φοροελαφρύνσεις

08:08 - 06 Μαϊ 2020 | Φορολογία
Φορολογικές δηλώσεις: Στο «τραπέζι» παράταση και φοροελαφρύνσεις
Η δήλωση των φορολογικών δηλώσεων «τρέχει» από τις 15 Απριλίου 2020 και ήδη στο Taxisnet έχουν υποβληθεί πάνω από 250.000 δηλώσεις για το περασμένο έτος. Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις φορολογικές δηλώσεις των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Το ποσό της προκαταβολής φόρου υπολογίζεται ότι ανέρχεται ετησίως στα περίπου 3 δισ. ευρώ. Η όποια μείωση θα αποφασισθεί μετά τον έλεγχο των δηλώσεων που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις και από τα οικονομικά στοιχεία κυρίως του δεύτερου εξαμήνου.

Ελαφρύνσεις

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει και την πιθανότητα φοροελαφρύνσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να εξασφαλίσουν ρευστότητα οι επιχειρήσεις.

Τα βασικά σενάρια είναι δύο: Η πληρωμή του φόρου σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020 και η έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Χρονοδιάγραμμα

Το Taxisnet αναμένεται να μείνει ανοιχτό μέχρι τις 30 Ιουνίου με σχεδόν βέβαιο το σενάριο της παράτασης λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού. Το οικονομικό επιτελείο και η ΑΑΔΕ εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την παράταση για ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες πληρωμών των δόσεων, αν θα διατηρηθεί, δηλαδή, το χρονοδιάγραμμα Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.