ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκρεμούν 2,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις

09:00 - 09 Ιουλ 2020 | Φορολογία
Εκκρεμούν 2,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις
Στις 29 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και όπως δείχνουν τα στοιχεία εκκρεμούν περισσότερες από 2.800.000 δηλώσεις.

Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί πρόσφορες λύσεις και τις προσεχείς μέρες αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση περίπου 127.000 δηλώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 3.658.201 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 5.043.604 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Σημειώνεται ότι λόγω της υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση αποφάσισε περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ για όλους τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις, ενώ τα φυσικά πρόσωπα που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος θα τύχουν έκπτωσης 2%. Οσοι λοιπόν λάβουν χρεωστικό σημείωμα από την εφορία μπορούν να αποπληρώσουν τον φόρο σε 8 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Αντίστοιχα και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να εξοφλήσουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 που ισχύουν σήμερα, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2021. Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, καθώς το δεύτερο εξάμηνο έχουν συσσωρευθεί πολλές φορολογικές υποχρεώσεις και οι οποίες θα έπεφταν όλες μαζί, κυρίως τους τέσσερις τελευταίους μήνες του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.