ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο: Παράταση έως 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

11:51 - 23 Ιουλ 2020 | Φορολογία
Επίσημο: Παράταση έως 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις
Έως τις 28 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν και θεωρείται αδύνατο να προλάβουν να κατατεθούν όλες οι εκκρεμούσες φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου, γεγονός που επισημαίνουν και οι λογιστές με πληθώρα επιστολών τους προς την ΑΑΔΕ.

Ξεπερνούν, άλλωστε τα 1,6 εκατομμύρια οι δηλώσεις που είναι σε εκκρεμότητα 6 μόνο μέρες πριν την εκπνοή της νόμιμης διορίας (29 Ιουλίου).  Πιο συγκεκριμένα, μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 4.793.881 δηλώσεις επί συνόλου 6.411.687, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός των δηλώσεων (Ε1) που είχαν ανέβει στο TAXIS ανέρχονταν σε 5.332.596.

Έτσι το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να δώσει παράταση ενός μήνα στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τη δήλωση μέσα στον Αύγουστο, θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος του μήνα δύο από τις 8 κανονικά μηνιαίες δόσεις.

Δηλαδή, οι δόσεις για πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα παραμείνουν 8, αλλά θα υπάρχει διπλή δόση εντός Αυγούστου για τους... αργοπορημένους.

Βέβαια υπάρχει και η λύση της εφάπαξ καταβολής που έχει και ένα μπόνους έκπτωσης 2%, μόνο που αυτό δεν ισχύει για τα νομικά πρόσωπα.

Συνεπώς, όσοι θέλουν να αποφύγουν την «ποινή» καλό είναι να βιαστούν, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 23 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.