ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προθεσμίες για τις πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

16:46 - 26 Οκτ 2020 | Φορολογία
Οι προθεσμίες για τις πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ αλλά και την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, ορισμένοι πολίτες πρέπει να υποβάλουν, τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά που έλαβαν το 2014 και δεν τα συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πιο αναλυτικά:

  • Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου οι πολίτες υποχρεούνται να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς φέτος οι δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου πληρώνονται και μαζί. Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπόρεσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση των Σεπτέμβριο πρέπει να καταβάλουν μόνο τη δόση Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
  • Αναφορικά με το φόρο εισοδήματος, η ερχόμενη Παρασκευή, είναι η προθεσμία καταβολής της 4ης δόσης του φόρου εισοδήματος, που φέτος πληρώνεται συνολικά σε 8 δόσεις. Σημειώνεται ότι η εφορία δίνει την δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών μέχρι και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Μέσω της πάγιας ρύθμισης, παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής είτε σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5,32% ετησίως είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 6,82% ετησίως.

Στην εν λόγω πάγια ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη βεβαιωθεί με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.