ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που μπαίνει «φρένο» στο «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης

11:18 - 01 Δεκ 2020 | Φορολογία
Που μπαίνει «φρένο» στο «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης
Με ρύθμιση που προωθείται μένουν εκτός από το «πάγωμα» εισφοράς αλληλεγγύης όσοι για τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη φορολογήθηκαν για μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό που δήλωσαν λόγω εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης.

Ωστόσο η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης θα περιλάβει για το φορολογικό έτος 2020 τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (ενοίκιο, μερίσματα, τόκοι κ.ά.). Σημειώνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν και χαμηλότερο φόρο εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Επίσης η εισφορά αλληλεγγύης «παγώνει» για το φορολογικό έτος 2021 για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτό τον τρόπο μηδενίζεται, από τον Ιανουάριο, η μηνιαία παρακράτηση για εισφορά αλληλεγγύης που διενεργείται στη μισθοδοσία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα πληρώσουν μικρότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματά τους καθώς αυτή θα υπολογιστεί μόνο για το εισόδημα που προκύπτει από το μισθό ή τη σύνταξη και όχι για το εισόδημα από τα ακίνητα που θα αποκτηθεί φέτος.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.