ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φορο-υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

10:00 - 22 Φεβ 2021 | Φορολογία
Οι φορο-υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου
«Αντίστροφη μέτρηση» για τις υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετηθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου για τους φορολογούμενους.

Ειδικότερα, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν, υποβληθούν με e-mail ή να αποσταλούν με κούριερ στη Δ.Ο.Υ.:

  • Η τελευταία από τις 8 συνολικά δόσεις του φόρου εισοδήματος. Το ύψος της δόσης ανέρχεται στα 453 εκατ. ευρώ με τον συνολικό φόρο εισοδήματος να ανέρχεται στα 3,26 δισ. ευρώ. Ο φετινός μέσος φόρος εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες ανέρχεται στα 1.111 ευρώ, με αρκετούς από όμως να έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση της οφειλής σε περισσότερες από τις 8 δόσεις.
  • Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο βεβαιωμένος φόρος που αφορά την τελευταία δόση ανέρχεται σε 420 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό αυτό μειώνεται κατά 576 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απαλλαγών αλλά και των εκπτώσεων που δικαιούνται χιλιάδες φορολογούμενοι. Από τους 6.264.235 φορολογούμενους οι 4,8 εκατομμύρια έχουν επιλέξει να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις.
  • Τέλη κυκλοφορίας ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Οσοι έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέχρι και την Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων mycar.
  • Οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, οι οποίες έληγαν εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου 2020 καθώς και οι δηλώσεις των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα αν έχει υποβληθεί αυτή. 
  • Δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.
  • Δηλώσεις φορολογουμένων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2020 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:16 - 22 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.