ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πλαίσιο για ΦΠΑ σε livestreaming παραστάσεις και συναυλίες

19:59 - 10 Μαρ 2021 | Φορολογία
Νέο πλαίσιο για ΦΠΑ σε livestreaming παραστάσεις και συναυλίες
Tα εισιτήρια για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live-streaming) υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 6%.

Αυτό προβλέπει νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με το έκτακτο πλαίσιο για τον ΦΠΑ στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών που παρέχονται μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live-streaming) από 3.11.2020 και για όσο διαρκεί η αναστολή προσέλευσης κοινού σε ζωντανά θεάματα και ακροάματα.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live-streaming), και σε αντίθεση με τη βιντεοσκόπηση στην οποία εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ, 24%, η πρόσβαση στις ως άνω εκδηλώσεις από τον λήπτη γίνεται σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά), χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε χρόνο της επιλογής του, γεγονός που προσιδιάζει στη φυσική πρόσβαση στην εκδήλωση.

Συνεπώς από τις 3.11.2020 και για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο της αναστολής προσέλευσης κοινού σε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λόγω της νόσου COVID-19, τα εισιτήρια για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live-streaming) υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 6%.

Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.