ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζημηνάς: Στη σωστή κατεύθυνση η μείωση συντελεστών φορολογίας-προκαταβολής φόρου

18:33 - 13 Μαϊ 2021 | Φορολογία
Χατζημηνάς: Στη σωστή κατεύθυνση η μείωση συντελεστών φορολογίας-προκαταβολής φόρου
Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαυλός έθεσε ερωτήματα για το τι είδους επενδύσεις επιθυμούμε στην Ελλάδα, στον Πρόεδρο του EFΑ GROUP και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), κ. Κρίστιαν Χατζημηνά στα πλαίσια των συζητήσεων του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ο κ. Χατζημηνάς είπε ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για οριζόντια μέτρα στη φορολογία επιχειρήσεων (μείωση συντελεστών φορολογίας και μείωση προκαταβολής φόρου) είναι στη σωστή κατεύθυνση, διότι βοηθούν όλους οριζόντια και κυρίως τις υγιείς επιχειρήσεις. 

Ωστόσο για τη μεγιστοποίηση του οφέλους από τέτοια φορολογικά μέτρα, πρότεινε περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις δεσμεύονται να επενδύσουν το σύνολο των χρημάτων που εξοικονομούν κατ’αυτόν τον τρόπο, σε νέες επενδύσεις σε χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.  Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά είπε «το κάστρο που πρέπει να πέσει για να δούμε ανάπτυξη είναι αυτό του μη  μισθολογικού κόστους. Για παράδειγμα, για μεσαία και υψηλά κλιμάκια για κάθε 1€ αύξηση που δίνει τώρα ο εργοδότης, αυτή τη στιγμή μπορεί να φτάσει να πληρώνει 3€».  H E.EN.E. επιμένει ότι η πρότασή της για μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών  που θα αφορά το κομμάτι μόνο κατά το οποίο θα αυξήσει το συνολικό κόστος μισθοδοσίας το 2021-2022, αυτό θα επιφέρει επιπλέον έσοδα  (έστω και δυνητικά μειωμένα κατά 50%) , μείωση της αδήλωτης εργασίας, αύξηση των επενδύσεων και κατά συνέπεια κέρδη στο κράτος.

Στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, είπε ότι οι μικρομεσαίες (κυρίως) επιχειρήσεις πρέπει να διευρύνουν τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται, ανοίγοντας «πόρτες» σε επενδύσεις εκτός Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουν όχι μόνο τις εξαγωγές τους, αλλά και την επένδυση της εταιρίας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, «εφόσον για να επεκτείνεις τις ενέργειές σου στο εξωτερικό χρειάζεται να προσλάβεις κόσμο στην έδρα σου στην Ελλάδα».

Τέλος, στην περίοδο της κρίσης είπε ότι έμεινε ευχαριστημένος από τις αποδόσεις του EFA GROUP, καθώς με τη σκληρή δουλειά των συνεργατών του, κυρίως από το σπίτι, κατάφεραν να διατηρήσουν το επίπεδο αύξησης του τζίρου της εταιρίας στα περσινά επίπεδα, αλλά και γιατί ο όμιλος κέρδισε τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για τα προϊόντα μιας εκ των εταιριών του (όργανα νυχτερινής όρασης ΤΗΕΟΝ SENSORS).
 
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register  
Τελευταία τροποποίηση στις 18:35 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.