ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άτοκες δόσεις και για τον φόρο εισοδήματος μέσω πιστωτικών καρτών

07:02 - 16 Σεπ 2021 | Φορολογία
Μέσω πιστωτικών καρτών των τραπεζών και μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις μπορούν οι πολίτες να εξοφλήσουν τις επιμέρους δόσεις για τον φόρο εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου εισοδήματος. Οι τράπεζες κάνουν διευκολύνσεις για όσους δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις.

Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ που θα ακολουθήσει καθώς και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζών, ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι εξοφλούν τις οφειλές τους από το internet και mobile banking των τραπεζών, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια ανοίγονται σε σταθερή βάση νέοι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών χρηστών, τόσο στο internet όσο και στο mobile banking να έχει ξεπεράσει πλέον τα 3,7 εκατομμύρια.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλούν ανάλογα με την τράπεζα το φόρο εισοδήματος και άλλες οφειλές μέσω του δικτύου των ΑΤΜ των τραπεζών, του phone banking, καθώς και των κέντρων αυτόματων πληρωμών των τραπεζών. Μπορούν φυσικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.