ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρυθμίσεις χρεών: Οι τέσσερις επιλογές που έχουν οι οφειλέτες

07:56 - 24 Σεπ 2021 | Φορολογία
Ρυθμίσεις χρεών: Οι τέσσερις επιλογές που έχουν οι οφειλέτες
Τέσσερις ρυθμίσεις έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν οι φορολογούμενοι για να καταβάλουν σε δόσεις τα παλαιά και νέα χρέη τους στην εφορία.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές κατά το διάστημα Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021, έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιανουαρίου 2022 να τις ρυθμίσουν σε έως 36 μηνιαίες δόσεις άτοκα, είτε σε έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Παράλληλα, οφειλές από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ, μπορούν να εξοφληθούν σε έως 24 μηνιαίες δόσεις.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη ρύθμιση, αυτή απευθύνεται σε οφειλέτες που κατά την περίοδο της πανδημίας έχασαν πάγιες ρυθμίσεις οφειλών 12 – 24 δόσεων ή νεότερες «πάγιες ρυθμίσεις» 24 – 48 δόσεων.

Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα επανένταξης σε πάγιες ρυθμίσεις που χάθηκαν την περίοδο της πανδημίας υπάρχει μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών, ενώ από την 1η Οκτωβρίου θα υπάρχει και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους που έχασαν την παλιά πάγια ρύθμιση.

Τέλος, τέθηκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων για τους πληττόμενους από την πανδημία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.