ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρά την άνοδο υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για μακροπρόθεσμους επενδυτές

18:52 - 05 Νοε 2008 | Συνεντεύξεις
Την ικανοποίησή τους για την εικόνα της αγοράς μέχρι και την 5η Νοεμβρίου εκφράζουν στελέχη της αγοράς σε δηλώσεις του στο Reporter.gr. Όπως αναφέρουν οι τιμές των μετοχών έχουν ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και πάλι παραμένουν φθηνές. Όμως δίνουν την δυνατότητα σε όποιους τοποθετήθηκαν χαμηλά να καταγράψουν σημαντικές υπεραξίες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Επαναδραστηριοποιούνται παλιοί αλλά και καινούργιοι κωδικοί και βλέπω ότι υπάρχει σαφής στροφή προς στις ιδιωτικές χρηματιστηριακές, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΛΑΣ ΑΧΕ, Χρήστος Δαβερώνας. «Η αγορά ήταν υπερπουλημένη και αυτή τη στιγμή παίρνει ανάσες. Δεν πιστεύω ότι είναι ακριβές οι μετοχές, αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Όποιος όμως έχει την υπομονή πρέπει να τοποθετείται. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ είναι φθηνές», καταλήγει ο κ.Δαβερώνας.

Είμαστε σε μία νευρική κατάσταση ακόμη και στις επόμενες 2 εβδομάδες θα κριθεί αν θα έχουμε διόρθωση μέχρι τις 2.000-1.900 μονάδες ή και ακόμη πιο κάτω αν το κύμα των πωλητών που θα εκδηλωθεί είναι ισχυρό, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΡΑΞ ΑΧΕΠΕΥ, Παναγιώτης Χριστόπουλος.

«Θέλει μία προσοχή προκειμένου να αξιολογηθούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν με βάση τα νέα δεδομένα. Ευκαιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά ενδεχομένως να έχουμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τα κέρδη που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται πως η αγορά ενδοσυνεδριακά απορροφά την προσφορά που υπάρχει και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι», σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΠΕΥ, Γιώργος Γκοτζαγεώργης.

«Οι αγορές πιστεύω ότι έχουν πλήρως προεξοφλήσει την μείωση των επιτοκίων αύριο από την ΕΚΤ. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τα επιτόκια μειωθούν μέχρι και 0,50% Αυτό «γιορτάζουν» σήμερα οι τράπεζες.Η βραχυπρόθεσμη φάση φαίνεται πως είναι ανοδική χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε που θα είναι το τέλος. Οι αυριανές δηλώσεις του ΕυρωπαίουΚεντρικού Τραπεζίτη θα δώσουν την κατεύθυνση στις αγορές.», σημειώνει ο Βασίλης Βλασταράκης, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ.

«Είναι σε εξέλιξη η αντίδραση από τα χαμηλά και πιστεύω πως κάπου εδώ ολοκληρώνεται η αντίδραση. Αυτό δε σημαίνει πως η αγορά είναι ακριβή. Κάποιος που αγοράζει μετοχές πρέπει να τις αγοράζει με προοπτική διετίας. Πλέον βλέπουμε ότι υπάρχει αγορά και δεν καταστράφηκε, όπως είχαν πολλοί την εντύπωση στη μεγάλη πτώση. Προβλήματα υπάρχουν όπως θα υπάρχουν αλλά αυτό δε σημαίνει πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαριστείδης, διευθύνων σύμβουλος της Praxis International.

Γιώργος Κατικάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.