ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογοητευμένη η αγορά

13:07 - 20 Νοε 2008 | Συνεντεύξεις
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι χρηματιστές. «Η κατάσταση είναι δύσκολη», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Praxis Sec. κ. Δ. Παπαριστείδης, «και θα έχει διάρκεια. Τα κρατικά πακέτα ενίσχυσης δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα ούτε στην πραγματική οικονομία, αλλά ούτε και στις αγορές.

Θα μπορούσε να εκτιμήσει κανείς ότι μέχρι το τέλος του πρώτου 6μήνου του 2009, κάπως, κάπου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Από εκεί και πέρα, η αγορά δεν ενδείκνυται για βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις. Ο επενδυτικός προσανατολισμός θα πρέπει να έχει πλέον ορίζοντα διετίας», καταλήγει ο γνωστός χρηματιστής.

«Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, οι τράπεζες οδεύουν προς νέα χαμηλά», σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Artion ΑΧΕΠΕΥ κ. Στρ. Πολυχρονέας, θεωρώντας ότι τα αμυντικά χαρτιά σε αυτή τη φάση είναι λίγα και αυτά δεν είναι άλλα, από τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ και την Motor Oil. Κατά τον κ. Πολυχρονέα, «οι τράπεζες είναι το αδύναμο χαρτί της αγοράς. Περίπτωση ανάκαμψης της αγοράς υπάρχει από τη στιγμή που ο Dow Jones σημειώσει διπλό πάτο στα επίπεδα των 7.700 μονάδων. Σε αυτή τη περίπτωση ευνοούνται και οι βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις στην Ελλάδα», σχολιάζει ο αναλυτής.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.