ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Θα απέτρεπα κάποιον να μπει στο Χ.Α".

13:16 - 24 Νοε 2008 | Συνεντεύξεις
«Έναν πελάτη μου θα τον απέτρεπα να μπει σε αυτή τη φάση της αγοράς. Θα περίμενα πρώτα να καταλαγιάσει ο θόρυβος και μετά». Αυτό υποστηρίζει ο γνωτός χρηματιστής και διευθύνων σύμβουλος της Αλκή Χρηματιστηριακή κ. Σπ. Κοτζάμπασης, θεωρώντας ως «αισιόδοξο στοιχείο βραχυπρόθεσμα την στήριξη της αγοράς στις 1.798 μονάδες (σ.σ. χαμηλό στις 1.801 μονάδες την Πέμπτη), το οποίο αν σπάσει κι αυτό θα μάς απασχολήσει η στήριξη των 1460 μονάδων, επίπεδα τα οποία έχουν να απαντηθούν από τον Μάρτιο του 2003».

Ο ίδιος πάντως, δείχνει απογοητευμένος, τονίζοντας το «πόσο δυσοίωνα είναι τα πράγματα και το πτωτικό κανάλι θα έχει συνέχεια.

Θεωρώ ότι θα μπορούσε να δοθεί μία αντίδραση μέχρι τις 2030 μονάδες. Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες πλην των τραπεζών, για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα ως προς το αν θα αλλάξουν τα business plans και τον βαθμό έκθεσή τους σε τοξικά προϊόντα, τα οποία δεν μπορούν να φανούν από τους ισολογισμούς τους. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν αποκαλυπτικός όταν έλεγε ότι από τα 28 δισ. ευρώ, τα 18 δισ. θα διατεθούν για τις τιτλοποιήσεις και τα εταιρικά ομόλογα».

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.