ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η S&P θέτει υπό παρακολούθηση την ελληνική οικονομία

18:12 - 07 Δεκ 2009 | Συνεντεύξεις
Υπό παρακολούθηση θέτει την ελληνική οικονομία η S&P. Mετά την εξέλιξη αυτή το spread απογειώθηκε στις 198 μονάδες βάσης. Συγκεκριμένα, ο ξένος οίκος έθεσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας "Α-" υπό παρακολούθηση ("CreditWatch") με αρνητικές επιπλοκές. "Αναμένουμε να αποφασίσουμε για την παρακολούθηση τους επόμενους δύο μήνες, αφού λάβουμε περισσότερες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές για τα σχέδιά τους να αντιμετωπίσουν τις εντεινόμενες οικονομικές και δημοσιονομικές πιέσεις", αναφέρεται σχετικά.

Η S&P θεωρεί πως τα όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα δεν μπορούν να εγγυηθούν σταθερή μείωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, αναφέρει ο αναλυτής Marko Mrsnik.

"Πάρτε δύσκολα μέτρα", καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο Τρισέ

Δύσκολα μέτρα καλεί την κυβέρνηση να πάρει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ στο πλαίσιο της τριμηνιαίαςκατάθεσής του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη.

Όλοι γνωρίζουμε τα νούμερα καιόλοι γνωρίζουμε τις πολύ σημαντικές και προσεκτικές αποφάσεις που πρέπει ναληφθούν για να διορθωθεί η κατάσταση, η κατάσταση όσον αφορά την δημοσιονομικήπολιτική. Έτσι, αυτό απαιτεί πολύ δύσκολα, πολύ τολμηρά αλλά απολύτως απαραίτηταμέτρα. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ... λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομικής εξόδου υποστήριξε ότι, «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης είνα αντιμέτωπες με υψηλές και έντονα αυξανόμενεςδημοσιονομικές ανισσοροπίε,που δεν είναι διατηρήσιμες μακροπρόθεσμα. Αυτό μπορεί νααποδυναμώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου όσον αφορά στη διατηρησιμότητα τωνδημοσίων οικονομικών με δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχολογία τηςαγοράς, οδηγώντας σε λιγότερο ευνοϊκά επιτόκια μεσομακροπρόθεσμα».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.