ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης έξω από τη Βουλή

22:01 - 12 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε η προκήρυξη σύμφωνα με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, η γνησιότητα της προκήρυξης διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεσαίας ισχύος εξερράγη λίγο πριν τις οκτώ χθες το βράδυ του Σαββάτου σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 07.45 το βράδυ άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο - ως αποτέλεσμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Από την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού προκλήθηκαν φθορές στο τζάμι της εισόδου της Βουλής από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και σε ένα ακόμα τζάμι στον 3ο όροφο ενώ στον προαύλιο βρέθηκαν μεταλλικά θραύσματα.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κάδο και η εκρηκτική ύλη, όπως λένε οι ειδικοί, ήταν «γρήγορη», δηλαδή από δυναμίτη και δεν βρέθηκαν υπολείμματα της συγκεκριμένης ύλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.