ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που στοιχηματίζουν τώρα ο Paulson και ο Soros

09:25 - 18 Φεβ 2010 | Συνεντεύξεις
Που στοιχηματίζουν τώρα ο Paulson και ο Soros
Είναι λίγο-πολύ γνωστό, πως τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας των hedge funds, εγκαινίασαν το 2010, με την στρατηγική «σορτάρω το ευρώ». Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται, τα αστέρια της διαχείρισης των επιθετικών κεφαλαίων, οι γκουρού των επενδύσεων, όπως ο John Paulson, ο George Soros και ο Εddie Lampert, έπεσαν με τα μούτρα στους κολοσσούς του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου, που θεωρούνται «πολύ μεγάλοι για να αποτύχουν».

Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης επιτροπής κεφαλαιαγοράς, τα οποία μόλις δημοσιεύτηκαν, οι κορυφαίοι hedge fund managers του κόσμου, έκτισαν προσεκτικά τα χαρτοφυλάκιά τους στο τέλος του 2009 και προχώρησαν σε εκτίναξη των στοιχημάτων τους υπέρ των μετοχών των μεγάλων τραπεζών.

Συγκεκριμένα, μόνο στο δ’ τρίμηνο του 2009, ο Paulson αγόρασε πάνω από 200 εκατομμύρια μετοχές της Citigroup, και αύξησε το ποσοστό του στα 1,67 δισ. δολάρια, από 954 εκατ. δολάρια, ή περίπου στο 8% της κεφαλαιοποίησης της Citi.

Και η Bank of America πρωταγωνιστεί στο χαρτοφυλάκιο του Paulson, αφού μαζί με την Citi, αγγίζουν το 11% των περίπου των 20 δισ. δολαρίων, που είναι το σύνολο του ενεργητικού του hedge fund του μεγαλοεπενδυτή.

Επιπλέον, στο δ΄τρίμηνο, ο Ρaulson προχώρησε σε σημαντικές αγορές μετοχών και της JP Morgan Chase και τη Marshall & Isley.

O δισεκατομμυριούχος διαχειριστής George Soros, επίσης αγόρασε 95 εκατ. μετοχές της Citi στο δ’ τρίμηνο, αξίας 313 εκατ. δολαρίων, ενώ στο γ’ τρίμηνο δεν είχε ούτε μία μετοχή της συγκεκριμένης τράπεζας.

Και ο Eddie Lambert της RBS Partners, ο οποίος μάλιστα θεωρείται «σοφός» επενδυτής, αύξησε στο δ΄τρίμηνο το μερίδιό του στη Citi στα 31,3 εκατ. μετοχές από 18,8 εκατ. μετοχές που είχε στο τέλοε το γ’ τριμήνου. Επίσης, έβαλε νέα στοιχήματα στην μετοχή της Bank of America, αφού αγόρασε περίπου 500 χιλιάδες επιπλέον τεμάχια. Eκτός από Citi και ΒοfΑ, o Lambert προχώρησε σε αγροά 1,5 εκατ. μετοχών της Wells Fargo επίσης.

Κ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 18 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.