ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η συνεδρία της Επιτροπής των Ειδικών για το Ασφαλιστικό

09:35 - 09 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
(upd) Αναβολή πήρε η σημερινή - και τελευταία - συνεδρία της Επιτροπής των Ειδικών για το ασφαλιστικό, καθώς ο υπουργός Εργασίας και Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος, βρίσκεται ακόμα στις Βρυξέλλες, όπου αργά χθες βράδυ είχε σύσκεψη με τους ομολόγους του της ΕΕ.  

Νωρίτερα το ''R'' μετέδιδε:

Ο διαχωρισμός του κλάδου Υγείας από το συνταξιοδοτικό σύστημα θα τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής και τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στη σημερινή συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδος θα ανακοινώσει από κοινού με την υπουργό Υγείας, κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου – που θα παρευρεθεί εκτάκτως στις εργασίες της Επιτροπής - τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Τι έπεται; Η Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμα με τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στις 16 Μαρτίου και το υπουργείο θα τις χρησιμοποιήσει ως βάση για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Σημειωτέον πως προτού κατατεθεί το σ/ν θα ενημερωθεί και η ΕΕ, καθώς η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί σημαντικό μέρος του Προγράμματος Σταθερότητας.

Θα ακολουθήσουν διαδικασίες, κατά τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, της ψήφισης του νόμου.

Φωτεινή Πούλη
[email protected]

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 09 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.