ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

12:19 - 10 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Με απεργίες και συλλαλητήρια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψήφισε η Βουλή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση". Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια.

Με δυσκολία θα γίνονται οι μετακινήσεις καθώς τα μπλε λεωφορεία, το τραμ, ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για το μετρό και τα τρόλεϊ.

Με στάσεις εργασίας (πρωί και απόγευμα) συμμετέχουν την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:30 το πρωί έως 8:30 το βράδυ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας στις 16 Μαρτίου.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου. Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου. Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει ότι «δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεών μας».

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα κλείσει ουσιαστικά ο εναέριος χώρος της Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

Η απεργία προκαλεί νέα αναστάτωση στο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών. Οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα αυτή, ενώ τροποποιούν την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες άλλες, προκειμένου να μην συμπέσουν με την απεργία. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, να επικοινωνούν με τις εταιρίες για να πληροφορηθούν αν και πότε θα εκτελεστεί η πτήση τους.

Δίωρες στάσεις εργασίας, από 10.00 πμ-12.00 πμ, πραγματοποιούν έως την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι κατειλημμένο από εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής.

Οι καταληψίες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει το πακέτο των μέτρων που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα και έτσι δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τις αποζημιώσεις τους ούτε και τις συντάξεις τους.

Κλειστούς μέχρι την Πέμπτη 11 Μαρτίου κρατούν τους ΧΥΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου).

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Απεργούν οι βενζινοπώλες 18 Μαρτίου

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίου συγκαλείται εξάλλου γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, ενώ διαμαρτύρονται και για την παράνομη, όπως επισημαίνουν, αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαδικασία που επιβάρυνε τους πρατηριούχους.

Ταυτόχρονα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι έχει επιδιώξει κατ επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν.

Η ΠΟΠΕΚ δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της έκδοσης αποδείξεων λιανικής για πωλήσεις βενζίνης, με δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το ρυθμιστικό πλαίσιο, αφού μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για βενζίνη και δεύτερον, για όσο διάστημα δεν θα έχουν εγκατασταθεί ολοκληρωμένα, πιστοποιημένα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων να εκδίδονται αποδείξεις από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές, χωρίς να χρησιμοποιούνται για έλεγχο των διακινουμένων ποσοτήτων καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.