ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ

14:01 - 15 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων επιδίδονται από σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καταλαμβάνοντας το κτίριο της νομαρχίας Ημαθίας, στη Βέροια, καθώς και τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, οι περίπου 500 εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ σε Πέλλα και Ημαθία προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας.

Σε ό,τι αφορά στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, οι μισοί από τους συνολικά 486 εργαζόμενους στην τοπική μονάδα της ΕΝΚΛΩ, κατέλαβαν το υποκατάστημα της Εθνικής και οι υπόλοιποι το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κομοτηνή.

Την Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, πρόκειται να συνεχιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου της ΕΝΚΛΩ, η οποία διεκόπη την περασμένη εβδομάδα.

Κινητοποίηση από εργαζομένους της Elite την Τρίτη

Εν τω μεταξύ, πορεία στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι της ELITE προκειμένου να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας, οι εργαζόμενοι της ELITE βρίσκονται στον τέταρτο μήνα ανεργίας, καθώς η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επαναλειτουργία του εργοστασίου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται καμία άμεση προοπτική.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.