ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΛΠΕ: Ζητά διευκρινίσεις από ΥΠΟΙΚ για την επιβολή του φόρου πολυτελείας

15:56 - 16 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή του φόρου πολυτελείας ζητά ο ΣΕΛΠΕ με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπάρχει αοριστία στον ακριβή και λεπτομερή προσδιορισμό των προς φορολόγηση ειδών, που καθιστά πολύπλοκη υπόθεση την απόδοση από τις επιχειρήσεις στο ελληνικό δημόσιο του αντίστοιχου τιμήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ σημειώνει πως εκ του νόμου επιβάλλεται φόρος πολυτελείας σε είδη τα οποία αποτελούν υποσύνολα υφισταμένων δασμολογικών κλάσεων για τα όμως οποία δεν περιγράφονται αυτούσιες οι δασμολογικές κλάσεις τους.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, η επιβολή φόρου πολυτελείας κάθε φορά επαφίεται στην διακριτική αρμοδιότητα της επιχείρησης με συνέπεια να υφίσταται ο κίνδυνος να χρεωθεί στους καταναλωτές φόρος για είδη που βρίσκονται εκτός του πνεύματος του νόμου. Αντίστοιχα και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για την σωστή εφαρμογή του νόμου καθίστανται πολύπλοκοι, χρονοβόροι και αναποτελεσματικοί.

«Δεδομένου ότι η εφαρμογή του Νόμου έχει ήδη αρχίσει από τις 04/03/2010, επιβάλλεται η εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου περιγραφή των συγκεκριμένων δασμολογικών κλάσεων των ειδών στα οποία θα επιβάλλεται ο φόρος πολυτελείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.