ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Σηφουνάκη για τη διακοπή δρομολογίων των Aegean Airlines, Olympic Air

15:13 - 18 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Την παρέμβαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη, προκάλεσαν οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines και Olympic Air για διακοπή δρομολογίων, κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του πτητικού τους έργου.

Στην επιστολή του προς τον Δημήτρη Κυριτσάκη αναφέρονται τα εξής:

«Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, της Aegean Airlines και της Olympic Air. Ο ημερήσιος Τύπος με δημοσιεύματά του, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες με επιμέρους ανακοινώσεις τους γνωστοποιούν ότι προβαίνουν άμεσα σε διακοπές γραμμών του εσωτερικού παρά τη δέσμευσή τους να εκτελέσουν αυτά τα δρομολόγια.

Παρακαλούμε όπως ασκήσετε τα δέοντα εντός των ορίων της αρμοδιότητάς σας ώστε, έως ότου και εάν εγκριθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση, οι δύο εταιρείες να λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς συντονισμό των δραστηριοτήτων τους και σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τους κανόνες του ανταγωνισμού και, κυρίως, από τα άρθρα 101 και 102 της Συνθήκης της Λισαβόνας και των άρθρων 1 και 2 του νόμου 703/77».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 18 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.