ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

13:12 - 29 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης και τα μέλη του Προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου παρέθεσαν γεύμα εργασίας στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, των οποίων η ενασχόληση στις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου σχετίζεται με θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων, Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόσφατη, πολύ κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα καθώς και η ενημέρωση στους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις θέσεις, τις δράσεις, τους προβληματισμούς και τα προβλήματα του Ελληνικού Εμπορίου στην τρέχουσα συγκυρία.

Στο γεύμα εργασίας παρευρέθησαν η κα Μαριέτα Γιαννάκου, η κα Συλβάνα Ράπτη, ο κ. Κωνσταντίνος Πουπάκης, η κα Άννυ Ποδηματά, η κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαραροπούλου καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Ιωάννης Κοκκάλας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο επαναπροσδιορισμός κριτηρίων και προδιαγραφών για την δημιουργία υπεραγορών στις χώρες της Ε.Ε και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου η δομή του εμπορίου χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων σχετίζεται με τη κοινωνική συνοχή. Συζητήθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας «επιθετικής» και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας που θα αναστρέψει τη δυσμενή για τις ελληνικές εξαγωγές κατάσταση. Τέλος, έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ με χαμηλότερη αξιολόγηση ως ενέχυρο για τα δάνεια που χορηγεί, μετά την περίοδο υποστήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ εκδήλωσε την επιθυμία της να εδραιωθεί μία σταθερή επικοινωνία με τις ελληνικές κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε να γνωστοποιείται η οπτική του φορέα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ταυτόχρονα να εμπλουτίζεται και η γνώση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.