ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΑΝ: Πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων

13:51 - 09 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που πραγματοποιεί, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Μετρολογίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων κείμενο επί της Παπανικολή 142 & Νικηταρά στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε ελλειμματική παράδοση από δύο αντλίες (αμόλυβδης βενζίνης) του πρατηρίου, η οποία έφτανε στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 5%.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για επιβολή ποινικών κυρώσεων. Θα διερευνηθεί επίσης κατά πόσο τυγχάνει υπότροπος (στο πλαίσιο των ελέγχων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης), ώστε να διπλασιαστεί το πρόστιμο.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι συνεχίζονται αδιάλειπτα με γνώμονα την προστασία του καταναλωτικού κοινού από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, και ιδιαίτερα όσον αφορά περιπτώσεις εγκατάστασης και λειτουργίας παράνομων μηχανισμών που επιτρέπουν ελλειμματικές παραδόσεις υγρών καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.