ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Να περάσουν στην πραγματική οικονομία τα 30 δις

14:06 - 12 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Να περάσουν στην πραγματική οικονομία και μην χαθούν στην γραφειοκρατία, ελπίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης. Στις δηλώσεις του αναφορικά με τις χτεσινές εξελίξεις και την απόφαση του Eurogroup για χρηματοδότηση με 30 δισ. ευρώ από τα κράτη της Ευρωζώνης και επιτόκιο 5%, αν ζητηθεί από την Ελλάδα, ο κ. Κορκίδης τόνισε: «Η απόφαση αυτή δείχνει να διευκολύνει το πρόβλημα του δανεισμού της χώρας μας. Ελπίζουμε τα χρήματα που θα δανειστούμε αυτή τη φορά είτε από τις αγορές είτε μέσω της αξιοποίησης του μηχανισμού της Ε.Ε., να αξιοποιηθούν σε παραγωγική και αναπτυξιακή κατεύθυνση και να μην σπαταληθούν.''

Η κρίση μέχρι σήμερα έχει γεννήσει πολλά σενάρια. Ο φαύλος κύκλος της στήριξης  φαίνεται να κλείνει, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Το «τεστ αντοχής» για την Ελλάδα ας ελπίσουμε ότι θα έχει θετική έκβαση, τόνισε, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι το πέρασμα από την ύφεση στην «νέα» οικονομία και όχι στην χρεοκοπία.

''Εμείς, το ελληνικό εμπόριο, πάντα πιστοί στην στρατηγική του οικονομικού και κοινωνικού πατριωτισμού θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε η αγωνία που όλοι βιώσαμε τον τελευταίο καιρό να είναι και η τελευταία,'' κατέληξε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.