ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Επικίνδυνος για τις εξελίξεις ο πανικός στην αγορά

15:52 - 28 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, τις ασάφειες και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των μέτρων της οικονομικής στήριξης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ζήτησε από όλον τον εμπορικό κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία, καθώς θεωρεί ότι ο πανικός εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι η αβεβαιότητα.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε:

''Οι κινήσεις πανικού δεν βοηθούν, αντίθετα επιδεινώνουν το οικονομικό περιβάλλον και μπορούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτα δυσάρεστες καταστάσεις στην αγορά.Τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας δεν είναι για «πτώχευση». Η φημολογία, λοιπόν, που έχει αναπτυχθεί μπορεί να προκαλεί, δικαιολογημένα μεν, ανησυχία σε μεγάλη μερίδα καταθετών, πρέπει όμως να γνωρίζουμε όλοι ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Επίσης, οφείλουμε να ακούσουμε, καλή τη πίστει, τους επικεφαλής  της Κομισιόν, που επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ούτε η Ελλάδα ούτε άλλη  χώρα της Ευρωζώνης.

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος και το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών δεν πρέπει να κάνουν το «χατίρι» των κερδοσκόπων, αλλά να επιδείξουν οικονομικό πατριωτισμό και να αποφύγουν, προς όφελος όλων, τις αναλήψεις και ρευστοποιήσεις μαζικού χαρακτήρα.''

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.