ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό

15:19 - 29 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους φορείς για τα μέτρα που ζητά η τρόικα και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε πως ''η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής της ιστορίας. Οι δανειστές εκβιάζουν και δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεις. Αντιδρούμε γιατί οι πολιτικές είναι μονομερείς και άδικες και θα προσπαθήσουμε με τους αγώνες να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης
Επιπλέον, ο κ. Γ. Παναγόπουλος είπε ότι ήδη έχουμε πάρει μια γεύση ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων που θα οδηγήσουν στην ύφεση. Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική αναταραχή, απάντησε ότι αυτή ήδη υπάρχει, συμπληρώνοντας ότι στις συνομιλίες του με την τρόικα τους ανέφερε την ελληνική παροιμία οτι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

''Τα μέτρα που μας ζητάει η "τρόϊκα" είναι πολύ σκληρά, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν τη δυνατότητα να το παλέψουμε χρονικά και οικονομικά,'' δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης.

Συμπλήρωσε ότι η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο το μεταβατικό στάδιο.

Ερωτηθείς για την αύξηση ΦΠΑ τόνισε πως ''δεν είναι δυνατόν να πούμε ναι στην αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος ήδη έχει αυξηθεί στο προηγούμενο διάστημα.''

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, είπε πως ''υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα.''

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, είναι ανεδαφική. "Είναι σαν να είσαι στον Αρη", είπε χαρακτηριστικά.

''Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, όλοι μας πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη, η δική μας η βούληση είναι δεδομένη,'' δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

"Ο ιδιωτικός τομέας, οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν και θα συμβάλουν ώστε να ξαναυπάρξει ελπίδα, προοπτική ανάπτυξης, δουλειές", πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο γενικός γραμματές κ. Ηλ. Ηλιόπουλος (σε αντικατάσταση του κ. Σπ. Παπασπύρου που βρίσκεται στις Βρυξέλλες) δήλωσε πως ''βρισκόμαστε μπροστά σε μια τελειωμένη ιστορία που συζητήθηκε ερήμην, τουλάχιστον των εργαζομένων του δημοσίου τομέα και βγαίνει μια απόφαση, που έρχεται να επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων.''

''Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, το επί τρία χρόνια πάγωμα των μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων και όλα όσα δεν έχουν ανακοινωθεί, έρχονται να επιβαρύνουν ακραία τη ζωή των πολιτών και μάλιστα μονόπλευρα,'' τόνισε.



 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 29 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.