ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Μέρκελ: Τα αραβικά κράτη του Κόλπου στηρίζουν τις προσπάθειες σταθεροποίησης του ευρώ

11:21 - 25 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Τα αραβικά κράτη του Κόλπου στηρίζουν τις ευρωπαϊκές προσπάθειες σταθεροποίησης του ευρώ, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

"Μια ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον όλων, όμως είναι σαφές πως πρέπει να εργαστούμε πάνω στην ανταγωνιστικότητά μας. Αυτή ακριβώς είναι η θέση της Γερμανίας", τόνισε η Μέρκελ από το Αμπου Ντάμπι όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε ερώτηση αν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα εξακολουθήσει να αποτελεί παράδειγμα για τις χώρες του Κόλπου στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα δικό τους κοινό νόμισμα, η Μέρκελ απάντησε: "Ναι, φυσικά" και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό ήταν από τα βασικά των συζητήσεών της.

"Είναι απόλυτα κατανοητό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση που μοιράζεται το ίδιο νόμισμα πρέπει επίσης να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κοινή βάση οικονομικών επιδόσεων", πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο θέμα των ιρανικών πυρηνικών, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η χώρες του Κόλπου συμμερίζονται τις ανησυχίες της Δύσης.

"Υπάρχει μεγάλος φόβος ανάμεσα στους ανθρώπους εδώ. Είναι προφανές ότι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να δουν το Ιράν να εγκαταλείπει την προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών όπλων", κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.