ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Παπακωνσταντίνου: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

19:24 - 27 Μαϊ 2010 | Συνεντεύξεις
Γ.Παπακωνσταντίνου: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα
Για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μίλησε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ετήσια Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών του Ο.Ο.Σ.Α.. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας επίσης την πορεία του προϋπολογισμού που εξελίσσεται κανονικά, τη μείωση του ελλείμματος που είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν και την πιο γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου, εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις αλλαγές που έχει προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η φορολογική νομοθεσία και το ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές αυτές σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του ελλείμματος κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 βελτιώνουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δίνοντάς της τη δυνατότητα να παράγει και να εξάγει φθηνότερα και καλύτερα, είπε. Σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του προϋπολογισμού, τόνισε ότι εξελίσσεται κανονικά και ότι το έλλειμμα μειώνεται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν, ενώ και το μνημόνιο εφαρμόζεται επίσης πιο γρήγορα. Στο πλαίσιο αυτό,  εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο τεστ του Ιουλίου από την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα εξεταστούν κυρίως δύο πράγματα. Πρώτον, πώς εξελίσσεται η υλοποίηση του προϋπολογισμού για το 2010 και δεύτερον, αν εφαρμόζονται όλα όσα έχει δεσμευτεί ότι θα πράξει η Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε, στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΟΣΑ με τους οποίους συζήτησε για την ελληνική φορολογική πολιτική. Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, μέσα στο επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών που θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η πρώτη συμφωνία αφορά την επικύρωση της συμφωνίας του ΟΟΣΑ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα φορολογικής συνεργασίας. Η δεύτερη συμφωνία αφορά ένα πακέτο διμερών, αλλά και πολυμερών συμβάσεων, οι οποίες θα αφορούν την ανταλλαγή, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες, πληροφοριών που σχετίζονται με την φοροδιαφυγή. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 28 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.