ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Εποικοδομητική'' η συνάντηση της ΕΣΕΕ με την ΠΝΟ

14:51 - 09 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση μεταξύ ΕΣΕΕ και ΠΝΟ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης. Για ακόμη μία φορά, είπε, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι το εμπόριο και η ναυτιλία συμπορεύονται και αλληλοϋποστηρίζονται. Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε και πάλι ότι οι Έλληνες ναυτικοί διαθέτουν πολλές ικανότητες και υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικά προσόντα, ώστε να επιλέγονται πρώτοι από την παγκόσμια ναυτιλία για την εκπαίδευση και τη ναυτοσύνη τους.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι το ελληνικό εμπόριο σέβεται το δικαίωμα των ναυτικών για αξιοπρεπή εργασία και θεωρεί το ναυτικό επάγγελμα ως ένα από τα δυσκολότερα και το μόνο που εξακολουθεί να φέρνει συνάλλαγμα ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Από την πλευρά της ΠΝΟ τονίστηκε ότι η άρση του καμποτάζ και το πρόβλημα που έχει προκύψει με συγκεκριμένο πλοίο είναι δύο διαφορετικά θέματα και πρόθεση των Ελλήνων ναυτικών δεν είναι να διώξουν τον τουρισμό κρουαζιέρας από την Ελλάδα αλλά να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της κρουαζιέρας, με αντίστοιχη αύξηση πολλαπλών εσόδων για τη χώρα μας.

Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία θα παρουσιάζει την ''πραγματικά φιλόξενη, φιλική και ειρηνική εικόνα της χώρας μας.

Κοινός στόχος θα είναι στο μέλλον να ωφεληθούμε όλοι από την κρουαζιέρα, αφού οι παρούσες συνθήκες έχουν αποδειχθεί έως τώρα ζημιογόνες για όλους.''

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.