ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα «πιάτσας» ζήτησε η ΕΣΕΕ από τον Α.Σαμαρά

14:08 - 11 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Με τους παραγωγικούς φορείς συναντήθηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην οικονομία που επηρεάζει ιδιαίτερα την αγορά. ''Η συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη, Χρήστου Σταϊκούρα και Αθανάσιου Σκορδά, είχε σκοπό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για μια νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων της «πιάτσας» και όχι της θεωρίας,'' δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον κ. Σαμαρά.  
Στις προτάσεις της ΕΣΕΕ συμπεριλαμβάνονται:

•             ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς,

•             η διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού με την ενσωμάτωσή τους στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και

•             οικονομικά μέτρα που θα στηρίζουν την αναθέρμανση της ζήτησης στην αγορά και όχι τον περιορισμό της προσφοράς.

''Δεν ξέρουμε αν τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν πετύχει τον στόχο του πλαισίου σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά εμάς τους μικρομεσαίους εμπόρους σίγουρα μας έχουν πετύχει και έχουν γονατίσει  την αγορά,'' τόνισε ο κ. Κορκίδης.

ΓΣΕΒΕΕ: Ανατροπή της κακής ψυχολογίας

Το αίτημα του βιοτεχνικού κλάδου να ανατραπεί η καταστροφική ψυχολογία που υπάρχει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μετέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δ. Ασημακόπουλος.

Μετά την επαφή του προεδρείου της συνομοσπονδίας με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι «ο συνδυασμός ελλειμμάτων, πτώσης τζίρου και πτώσης επενδύσεων "θα μας οδηγήσει στο χάος και στο βάραθρο", επισημαίνοντας πως η ανατροπή της κακής ψυχολογίας θα είναι η απαρχή για να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 11 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.