ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών

11:25 - 14 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η αποχή των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης από τις διαδικασίες βαθμολόγησης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Η συνέχιση της αποχής αποφασίστηκε από την ΟΛΜΕ, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πεπές, δεν υπήρξε λύση στο θέμα της πληρωμής των βαθμολογητών.

Το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Ο υφυπουργός Γ. Πανάρετος είπε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, είχε καλέσει τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, που διαρκεί τουλάχιστον μία βδομάδα, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι "παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία".

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή που κήρυξε αποχή η ΟΛΜΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους. Ειδικότερα όμως, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, επειδή υπάρχουν μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.