ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο πατήματα για αντίδραση του Χ.Α.

08:27 - 15 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Mπορεί η αγορά να είναι ακόμα ζαλισμένη από τη νέα υποβάθμιση της Moody’s για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά με το Χ.Α. σε χαμηλά 12ετίας, τις μετοχές διαλυμένες και τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, ναι υπάρχει αισιοδοξία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Merit AXΕΠΕΥ κ. Δ. Λευτάκης υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου στις ΗΠΑ αναμένεται να μάς εκπλήξουν ευχάριστα, αποτελώντας προάγγελο εξόδου από την κρίση. Παραλληλίζοντάς το με το Χ.Α. και από τη στιγμή που το ελληνικό χρηματιστήριο παίρνει σήμα από τα ξένα θα ήταν πραγματική έκπληξη να μην υπάρξει κάποιας μορφής αντίδραση.

Η εντύπωση που υπάρχει, σύμφωνα με τον χρηματιστή, είναι ότι το Χ.Α. αναζητεί ευκαιρία ανόδου. Τα νέα μπορεί να έρθουν, είτε μέσα από κάποιο deal (σ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απ. Ταμβακάκης έφτιαξε κλίμα, όπως φάνηκε στον κυριακάτικο Τύπο), είτε απότην έκθεση της τρόικας η οποία μπορεί να είναι ανέλπιστα θετική για τα βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα αποκλειόταν τον Ιούλιο μία αντίδραση που θα επανέφερε το Χ.Α. 30% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 15 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.