ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λάθος της Handelsblatt με τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου και το φρένο στις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

08:00 - 24 Ιουν 2010 | Συνεντεύξεις
Το λάθος της Handelsblatt με τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου και το φρένο στις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ
Τα spreads των 10-ετών ελληνικών ομολόγων καθώς και αυτά των 5-ετών CDS, ένα θέμα το οποίο το τελευταίο διάστημα είχαμε ξεχάσει και είχε σταματήσει να αποτελεί… πρωτοσέλιδο, επανήλθαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγορών αλλά και των κερδοσκόπων φυσικά, καθώς χθες εκτοξεύθηκαν στις 776 και 940 μ.β αντίστοιχα.

Οι λόγοι, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες στα γραφεία των traders, ήταν δύο. Πρώτον, υπήρξε ένα βίαιο κύμα πωλήσεων καθώς και απόλυτη απουσία αγορών ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες.

Δεύτερον, η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt χθες, δεν ήταν αυτή που δημοσιεύτηκε, τουλάχιστον όχι ακριβώς.

Σύμφωνα με το iMarktnews.com, η συνέντευξη που ανέβασε χθες στο site της η γερμανική εφημερίδα, ήταν η λάθος συνέντευξη. Ο Έλληνας υπουργός δεν είπε η Ελλάδα θα καταφέρει να φέρει το έλλειμμά της στο 3% μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό όπως και άλλες πολλές δηλώσεις του υπουργού, ήταν κομμάτι από μία παλαιότερη συνέντευξη την οποία κατά λάθος η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε στο site της!

Όπως καταλαβαίνετε, όταν αρχικά διαβάστηκε πως η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμά της στο 3% το 2012, και μετά αυτό «διαψεύστηκε» λόγω… λάθους, καθώς ήταν από παλαιότερη συνέντευξη, ήταν αρκετό για να ανάψει τα αίματα των αγορών.

Πάντως, και η φράση η οποία αποτελεί μέρος της πραγματική χθεσινής συνέντευξης του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι η Ελλάδα, πυροδότησε επίσης νέες ανησυχίες για την κατάσταση της χώρας μας.

Επίσης, η δήλωσή του πως η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση καθώς κάτι τέτοιο θα την αποκλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αγορές, αποτέλεσε ένα ακόμη κίνητρο για τους κερδοσκόπους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:49 - 24 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.