ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου - Ψηφοφορία στη Βουλή για Προανακριτική

10:30 - 28 Ιουν 2010 | Συνεντεύξεις
Αγωγή του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου - Ψηφοφορία στη Βουλή για Προανακριτική
Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται διατεθειμένο να διεκδικήσει τη χαμένη περιουσία και να πάει την υπόθεση πιο πέρα από μια Εξεταστική Επιτροπή. Εξάλλου, για τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των πρώην κυβερνητικών στελεχών της Ν.Δ που φέρονται να είναι αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο.
Την περασμένη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, κατατέθηκε από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).

Με την αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα και την επιδίκαση 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη.

Η αγωγή ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011. Θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Ψηφοφορία στη Βουλή

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσαν όλοι σχεδόν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (πλην των μελών της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής), για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην κυβερνητικών στελεχών της Ν.Δ. στην υπόθεση. Θα ακολουθήσει, τα μεσάνυχτα, ψηφοφορία για τον καθέναν από τους πολιτικούς που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο και συγκεκριμένα τους κυρίους Αλ.Κοντό, Ε.Μπασιάκο, Π.Δούκα, Θ.Ρουσόπουλο, Γ.Βουλγαράκη και Κ.Κιλτίδη. Για τη σύσταση προανακριτικής απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι και θα στηθούν έξι κάλπες (μία για τον καθέναν από τους προαναφερθέντες, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Με δεδομένο ότι η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 28 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.