ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Κύπρου: Χορηγός σε ντοκιμαντέρ για τη μάχη του Μαραθώνα

13:20 - 12 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
Μια χορηγία ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας ανέλαβε η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, χρηματοδοτώντας την παραγωγή ντοκιμαντέρ με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα.

Η ταινία γυρίστηκε στον τόπο διεξαγωγής της μάχης από τη σκηνοθέτιδα Μαρία Χατζημιχάλη - Παπαλιού και αναφέρεται στις ιστορικές συνθήκες, τα αίτια, την πολεμική εξέλιξη και τα αποτελέσματα της σύγκρουσης. Το κείμενο της ταινίας,  που βασίζεται σε κείμενα αρχαίων συγγραφέων, είναι του φιλόλογου καθηγητή Φάνη Κακριδή και η μουσική του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Η ταινία προβλήθηκε στους Δελφούς στις 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου «Μαραθώνας, η επόμενη ημέρα» που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Η Τράπεζα Κύπρου, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Ελληνισμού,  υποστήριξε την ταινία θέλοντας να συμβάλει στους εορτασμούς για την επέτειο της μάχης του Μαραθώνα, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Η χορηγία εντάσσεται στις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας στην Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.