ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Θα παραμείνουν οι αγοραστές στις τράπεζες; - Από τις 10/5 έχει να 'δει' τα 12 ευρώ η ΕΤΕ

11:19 - 03 Αυγ 2010 | Ειδήσεις
XA: Θα παραμείνουν οι αγοραστές στις τράπεζες; - Από τις 10/5 έχει να 'δει' τα 12 ευρώ η ΕΤΕ
Εν μέσω διακυμάνσεων από το ξεκίνημα κιόλας, η αγορά πάει να βρει το δρόμο της. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., έπειτα από τη μεγάλη άνοδο της Δευτέρας, που προήλθε από τις τράπεζες, κινείται και πάλι στα βήματα της ανόδου και της αντίδρασης, με τη μετοχή της Εθνικής να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές και με κέρδη πάνω από 1%, καταρρίπτοντας την αντίσταση των 11,90, ξεπερνώντας αυτή την ώρα τα 12 ευρώ (κάτι που έχει να γίνει από τις 10 Μαϊου) και με συναλλαγές που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες τεμάχια.
Ταυτόχρονα, μετά το ξεσκαρτάρισμα των «βιαστικών» στο άνοιγμα, με χαμηλό στα 6,16 ευρώ, η Alpha ενισχύεται στα 6,35 ευρώ, με περίπου 550 χιλιάδες τεμάχια. Σημειωτέον δε, ότι περιορίστηκαν οι απώλειες στην Πειραιώς και την Eurobank με τα χαρτιά να περνούν σε θετικό πεδίο. Υποστηρικτικά για την αγορά λειτουργούν επίσης, οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ και γενικότερα φαίνεται ότι η αντίοδραση διαχέεται και στους υπόλοιπους κλάδους. Κέρδη σχεδόν κατά 2,5% για τον Μυτιληναίο και 1,5% για την Jumbo. Από τη μικρή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Κυριακούλης, Proton, Ασπις Βανκ, Εurodrip, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιντρακόμ και Τράστορ.

Οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα τα 25 εκατ. ευρώ. Χρηματιστές τόνιζαν νωρίτερα, ότι η δυναμική στο Χ.Α. διατηρείται και είναι αποτέλεσμα των καλών εταιρικών νέων που βγαίνουν στην Ευρώπη και η προσδοκία για deals την Ελλάδα.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 03 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.